Ofte stilte spørsmål

ofte stilte spørsmål

Trenger jeg å ha med dansepartner?

Kom gjerne alene! Vi roterer partnere på våre kurs, så det er ikke nødvendig å ha med dansepartner. Vi lærer raskere ved å danse med mange og ikke bare med en, og vi blir i tillegg en bedre danser når vi lærer å danse med flere. Det er også med på å skape en hyggelig og sosial atmosfære at vi blir kjent med de andre deltakerne på kurset. Dersom dere likevel ikke ønsker å bytte dansepartner, er det bare å avtale dette på forhånd.

 

Klær, sko og parfyme

Vi anbefaler lette og behagelige klær som er gode å bevege seg i. Noen bruker treningstøy, men de fleste går i vanlige klær. Vi har ikke skifterom/garderobe.

Du må ha med egne sko til å danse i, yttersko er ikke tillatt inne i danselokalet. Det viktigste er å ha sko som er gode å gå i, og som er litt glatte under. Vi anbefaler generelt ikke joggesko eller sko med gummisåle, de gjør det vanskeligere å «skli» på gulvet. Unngå de skarpeste stilettene og sko som «sverter» på parkettgulv.   

Av hensyn til allergikere ber vi om at du ikke bruker parfyme/etterbarberingsvann på våre kurskvelder.

 

Hvilket nivå skal jeg velge?

Alle kan lære å danse, og du trenger ingen forkunnskaper for å begynne å danse salsa. På nivå 1 er det fokus på grunntrinnene, disse bør sitte godt før du går videre til neste nivå. På nivå 2 er det grunnleggende pardans, her vil du lære å danse de mest brukte salsafigurene. Når du behersker disse er du klar for nivå 3, hvor du lærer flere dansefigurer og kombinasjoner av disse. For de fleste vil det være en god ide å gå flere ganger på hvert nivå, og gjerne også på flere nivåer parallelt for å få litt mengdetrening.

Bachata er på øvet nivå, når du begynner å beherske figurene på nivå 3 må du gjerne prøve deg her.

Er du allerede en øvet danser og vil lære mer? På nivå 4 og 5 konsentrerer vi oss om å lede og følge – og å leke med musikken. Turene vi lærer her bygger videre på salsafigurene på nivå 2 og 3, det er derfor en forutsetning at du behersker disse godt før du begynner på nivå 4. Er du i tvil om hvilket nivå du skal velge må du gjerne spørre klubbens ledelse. 

 

Har dere prøvetimer?

Vi tilbyr en uforpliktende prøvetime ved kursststart dersom det er ledig plass. Dette må avtales i forkant. Det er maks én prøvetime pr nivå.

 

Har dere aldersgrense?

Vi tilbyr kurs og danseaktiviteter for voksne, med en nedre aldersgrense på 18 år. Vi har ingen øvre aldersgrense, og hos oss finner du en fin blanding av unge og eldre som gleder seg over å kunne møtes og danse sammen på tvers av generasjoner. 

 

Finnes det instruksjonsvideoer av det vi har lært på kurs på nettet?

Vi har to lukkede facebook-grupper for medlemmer i Hamar Salsaklubb hvor vi legger ut dansevideoer av det vi underviser. Husk at du må selv be om å bli lagt til som medlem.

Kursdeltakere på nivå 1-3:
Hamar Salsaklubb – kursdeltakere 
Kursdeltakere på nivå 4, 5 og bachata: 
Hamar Salsaklubb -onsdagskurs 

Vi minner om at dansekoreografi er åndsverk på samme måte som f.eks. film og musikk, og tilhører den enkelte danseinstruktør. Uten samtykke fra aktuell instruktør skal ikke koreografi fra våre kurs benyttes under offentlig fremvisning eller undervisning i egen regi.

 

Publisering av bilder og film

Dersom du tar bilder eller film i dansesalen, skal det innhentes samtykke fra alle som lett kan identifiseres på bildet/filmen før du publiserer det. Dette gjelder også når du publiserer bilder/film i en lukket facebookgruppe eller andre nettsteder som er passordbeskyttet. Dersom et samtykke trekkes tilbake, må publiserte bilder og film slettes. 

 

Får jeg brukt det jeg lærer?

Hamar salsaklubb arrangerer gratis sosialdans siste fredagen i måneden, enten i egne lokaler i Grønnegata eller i kulturhusfoajeen. Her danser vi hovedsakelig salsa, men også noe bachata. Redd for ikke å bli budt opp? Det trenger du ikke å være. Vi har erfarne dansere som har til oppgave å gå rundt å by opp. Sosialdansene vil bli annonsert på Hamar salsaklubb sine Facebook-sider og på Hamar Salsaklubb sin Instagramkonto.

 

Har dere drop-in?

Vi tilbyr drop-in timer på alle våre kurs dersom det er ledig plass. Drop-in må avtales i forkant, send oss en e-post eller kontakt oss via facebooksida vår. Betal med VIPPS 126751 før timen starter, eller til konto 1822.12.99422. Det er ikke krav om å ha betalt medlemskontingent ved drop-in.

 

Selger dere gavekort?

Hamar Salsaklubb selger gavekort som du kan få tilsendt på e-post. Dette er en morsom og annerledes gave, enten det er til en venn, kjæreste, kollega eller familie. Vi har gavekort på 6-ukers kurs, 12-ukers kurs og på drop-in timer. Vi selger også gavekort til arrangement som temadager og salsafestivaler, men disse kan først bestilles når arrangementet er avertert. Prisen på gavekort er den samme som når en kjøper drop-in time, kurs og arrangement ellers.