Kursinnhold

Cubansk Salsa

Nivå 1

Dette er et nybegynnerkurs og det kreves ingen forkunnskaper.

Vi fokusere på grunntrinnene, jobber med takt og musikkforståelse, og lærer hvordan vi bruker vektforflytning og «contraposicion», slik at det ikke bare blir trinn, men også ser ut som – og føles som cubansk salsa. 

 

Vi lærer grunntrinn
     – frem og tilbake
     – til side
     – kryssteg

Dile que si (snu på plassen)
Dile que no

 

Nivå 2

Dette er et lett øvet nivå hvor vi lærer de mest brukte salsafigurene, dette er enkle figurer som blir brukt på alle nivå.

Vi jobber med takt, musikkforståelse og dansestil. Vi danser i par og lærer teknikker for å lede og følge, og setter sammen enkle kombinasjoner som vi kan bruke når vi danser sosialt.

 

Vi lærer salsafigurene:
Dile que si (snu på plass)
Dile que no
Caminala (lukket)
Tiempo espana
Guapea (markering)
Enchufla


 

nivå 3

Dette er et øvet nivå hvor vi jobber videre med teknikker for å lede og følge. Vi lærer flere av de mest brukte salsafigurene og hvordan vi kan sette disse sammen til fine kombinasjoner som vi kan bruke når vi danser sosialt. 

Vi anbefaler å gå flere ganger på hvert nivå, og gjerne også etter hvert ta turen tilbake til nivå 1 for å perfeksjonere grunntrinn- og basiskunnskapen som må være på plass for å utvikle seg som salsadanser. 

I løpet av et 12-ukers kurs lærer vi følgende figurer:

 

Setenta
Sombrero
Vacilala
Enchufla doble
Enchufla y quedate
Enchufla moderno

Paseala
Exibela
Botala
Setenta caraco 
Panque

Vacilence los dos

Coca cola
Aguaheo
La hermana
Echeveria
El dedo (høyre hånd)
Sombrero con mambo

Nivå 4

Nivå 4 er et videregående nivå hvor fokuset vil være å videreutvikle dansetekniske ferdigheter, musikalitet og styling. Vi danser mer kompliserte turer, disse bygger videre på salsafigurene på nivå 2 og 3. Det er derfor en forutsetning at en behersker disse godt (også til musikk i høyt tempo) før en begynner på nivå 4. 

Innholdet i kurset vil variere fra det ene kurset til det neste, så en kan trygt gå det om igjen uten å bli lei.

 

Nivå 5

Nivå 5 er et avansert nivå hvor vi jobber videre med dansetekniske ferdigheter, musikalitet og styling.

Vi danser mer kompliserte turer som forutsetter at en behersker teknikker, steg, salsafigurer og kombinasjoner som er gjennomgått på nivå 4.

Innholdet i kurset vil variere fra det ene kurset til den neste.

Bachata

Kurset i bachata er på et øvet nivå, og passer for deg som begynner å beherske takt, teknikker og figurer på salsa nivå 3.

Innholdet i kurset vil variere fra det ene kurset til det neste.

ruedakurs

Hamar Salsaklubb har gleden av å introdusere rueda de casino som et nytt kurs-tilbud.

I rueda danser vi enkle salsafigurer flere par sammen i en ring. Den som styrer ringen roper ut de ulike figurene vi skal danse, slik at vi danser synkront på kommando, og bytter dansepartner fortløpende i ringen. Det er veldig gøy, med mye dynamikk, humor og energi., og gir i tillegg god mengdetrening i enkle salsafigurer. En sosial og morsom måte å danse salsa på. 

Å danse rueda forutsetter at du kan danse litt salsa fra før, grunntrinnene bør sitte godt og man bør kunne danse enkle salsafigurer i par.