Salsa

Salsa – et fyrverkeri for kropp og hode!

Salsa er en latinamerikansk dansestil som danses til heftige rytmer og melodisk, karibisk musikk. Men salsa er også en inkluderende, multikulturell aktivitet der danseglede kombineres med intens trening for hode og kropp. Salsa som begrep utviklet seg i miljøet blant den latinske bosetningen i New York på 1960-tallet, og beskrives ved at den består av forskjellige afro-kubanske musikk- og dansestiler som son, mambo, cha cha cha, rumba og lignende.

Salsa spilles og danses i hele Latin-Amerika, USA, i alle større nordiske – og europeiske byer, og dansen har også blitt populær i resten av verden. Salsa er i kontinuerlig utvikling og i de siste årene er for eksempel også reaggeton, med moves fra reaggie og hip-hop, inkludert i dansen.

Hamar Salsaklubb praktiserer hovedsakelig cubansk salsa, men også flere andre stiler.

Ønsker du å se hva cubansk salsa er, finnes mange på danseeksempler på YouTube.

Innimellom danser vi også Rueda. Rueda er cubansk ringdans hvor én utroper forteller hvilke turer som skal danses. Alle danser i takt, og partner skiftes fortløpende. Dansen er meget sosial og morsom, og man får terpet på salsa-turene. Ringdansen krever visse basisferdigheter i cubansk salsa.

Klikk her for å lese om The Norwegian Rueda Standard.

andre-og-hilde-kristin-960x743